Slecht nieuws. Irene basketbal stopt

We balen er ontzettend van en vinden het heel naar. Toch hebben we helaas moet constateren dat Irene Basketbal moet gaan stoppen. We zijn een club met alleen jeugdleden en hebben geen seniorenafdeling. We moeten trainers, coaches en scheidsrechters dan ook van buiten de club halen. En dat is lastiger dan als er seniorenteams zijn.

Dit seizoen zaten we al erg krap met trainers, coaches en scheidsrechters. De club leunt op een klein aantal mensen die te veel van deze taken op zich nemen. Dit kunnen we niet nog een seizoen volhouden. Daarom hebben we in overleg met de ouders besloten Irene basketbal aan het einde van dit seizoen (mei/juni) op te heffen. We hebben dit nu al besloten om niet te laat dit bericht naar buiten te hoeven brengen. We  hopen zo alle kinderen voldoende tijd te geven om zich te oriënteren op een andere (basketbal)club en daar tijdig in te schrijven.

We schrijven vanaf nu geen nieuwe leden meer in. Iedereen die nu lid is kan tot het einde van dit seizoen natuurlijk gewoon lekker blijven trainen en de wedstrijden spelen.

Dit bericht geldt alleen voor de basketbal. De andere afdelingen van OMNI vereniging Irene gaan gelukkig gewoon voort.

 

Start trainingen nieuwe seizoen

De zomervakantie zit er weer op. Binnenkort starten de trainingen weer. Hopelijk hebben jullie weer zin te gaan ballen. De trainingen starten in de eerste week van september. Dus dinsdag 5 september hopen we jullie weer te zien in de zaal!

Balen, het is vakantie….?

Baal jij ook dat er geen training is en geen wedstrijden zijn in de zomerperiode? Niet getreurd. Er zijn diverse clubs die clinics en kampen aanbieden. Kijk op de site van de NBB. Daar kun je vast iets leuks vinden.

Laatste training en ALV

Op dinsdag 27 juni is de laatste dinsdagtraining. Dan dagen we alle ouders uit met en tegen hun kinderen partijtje te spelen. Trek je sportkleding aan en neem het op tegen de kids!

Tussen de trainingen door doen we een korte ALV. In de kantine staat wat te drinken en wat lekkers. Voor de ouders en de oudere leden zullen we de cijfers toelichten en een korte vooruitblik op komend seizoen doen. Ook zullen we afscheid nemen van Annemiek. Ze heeft ons vier jaar lang versterkt als voorzitter. Op deze avond stelt ze haar taak beschikbaar voor een opvolger.

De avond ziet er als volgt uit:

18.00 – 19.00 uur wedstrijdjes van de mini + U12 en hun ouders

19.00 – 19.30 uur ALV in de kantine

19.30 – 20.30 uur wedstrijdjes van de U14, U16-2 en U16-1 en hun ouders

We hopen jullie allemaal te zien!!

Veel gebeurd, U12 kampioen!

Het afgelopen seizoen is er weer lekker gespeeld. Het was niet te zien op de site, maar dat betekende niet dat er geen mooie resultaten zijn geboekt. Want,….. onze U12 werd maar liefst twee keer (!) kampioen! Daar zijn we erg trots op! Heel goed gedaan!

 

bokaal

Clubuitje: Orange Lions – Duitsland

Op 17 september spelen de Orange Lions tegen Duitsland. Een spannende wedstrijd in de kwalificatie voor de EK. Een het mooie is: wij hebben een boel kaartjes, zodat we er met veel leden heen kunnen!! Dus zet deze datum alvast in je agenda!

Lees hier meer over onze nationale basketbalkanjers.

De wedstrijd is in Leiden en begint om 20.00 uur. De kaartjes kosten 25 euro per stuk, maar leden kunnen gratis mee. Meer info volgt via de teammanagers!

Klaar voor het nieuwe seizoen!

Binnenkort is het zover, dan start het nieuwe basketbalseizoen weer. Hopelijk is iedereen lekker uitgerust en staat weer te trappelen om een balletje te dunken!

Achter de schermen heeft het bestuur gewerkt aan de nieuwe teamindeling, afspraken gemaakt met trainers enzovoort. Wij zijn klaar voor het nieuwe seizoen!

Teams, trainers en trainingstijden

We starten komend seizoen met vier teams. De voorlopige teamindeling staat bij teams op de site. Dinsdag 31 augustus is de eerste training. Kijk voor de trainingstijden bij trainingen. De competitiedag start in het weekend van 17 september. Het schema en de uitslagen kun je per team straks weer zien .

Instructie coaches en teammanagers

Coaches en teammanagers zijn van cruciaal belang om de teams lekker te laten basketballen. Specifiek voor het U16 teams doen we een beroep op ouders. Om de coaches en teammanagers met voldoende basketbalkennis aan de lijn te brengen organiseren we op 6 september om 20.30 uur (na de training) een instructieavond in de kantine.

Superblij met sponsor Optitel!

Basketbal Irene boft met zo’n goede sponsor! Optitel, het bedrijf van Erwin van Rooijen heeft zich voor drie jaar verbonden aan onze club. Daar zijn we heel blij mee. Zo hebben we allemaal een mooi tenue, kunnen we goede ballen kopen, een leuke clubdag organiseren en nog meer. Om dat te vieren hebben we hem op zondag 3 april in het zonnetje gezet en samen een lekker stuk taart gegeten. En het mooiste was: alle teams speelden thuis en nu allemaal in zo’n mooi Optitel-tenue. We hebben de teams meteen maar op de foto gezet. Kijk snel bij de teams, dan kun je het zien. En dit alles was niet t mogelijk zonder deze sponsoring. Erwin, dankjewel!!
IMG_5408 IMG_5393

 

 

 

In de krant!

We groeien nog steeds. En doordat we nu met vier teams competitie spelen is er ruimte voor nieuwe leden. Voor de Biltse en Bilthovense courant hebben we daarom onderstaand artikel aangeleverd:

Zin in een balletje dunken?

Sinds ruim drie jaar heeft Bilthoven weer een basketbalclub. En wat voor een? In no time is Basketbal Irene uitgegroeid van een paar enthousiastelingen die wekelijks een balletje dunken tot een club met vier competitie-spelende jeugdteams, een trainende groep mini’s en een recreatief seniorenteam! Het is een erg enthousiaste club. Helaas hebben we afgelopen seizoen een ledenstop moeten invoeren omdat de trainingsgroepen anders te groot werden. Door herindeling van de teams vanaf januari is er nu weer plaats voor leden tot en met 11 jaar en tussen 14 en 18 jaar. Ook bij de senioren is ruimte.

Denk je dat basketbal misschien wat voor jou is? En ben je 11 jaar of jonger, of tussen 14 en 18 jaar? Of pas je qua leeftijd bij de senioren? Kom dan eens vrijblijvend meetrainen. Dinsdag is de vaste trainingsavond (schoolvakanties uitgezonderd).

Trainingen vinden plaats in de Kees Boekehal.

De leden tot en met 11 jaar (U12) trainen op dinsdag van 18.00 – 19.00 uur.

De leden van 14 t/m 18 (U16 en U18) trainen op dinsdag van 19.00 – 20.30 uur en op donderdag van 19.00 – 20.00 uur

Senioren trainen van 20.30 – 22.00 uur.

Kijk voor meer informatie op onze site: www.basketbal.sv-irene.nl

Zien we je binnenkort?

basketbal Irene - 2-1

Yes! U12 kampioen!!!!

Het zat er aan te komen, en afgelopen zondag was het een feit: U12 wist de competitie te winnen en is kampioen!! Dat moet gevierd worden. En dat is ook gedaan met een kampioensbeker en een goeie taart. Zie de foto’s.

IMG-20151215-WA0012_resized IMG-20151215-WA0013_resized IMG-20151215-WA0014_resized

Vereniging groeit: extra team start in januari

We zijn een hartstikke jonge club, maar groeien als kool! Er komen steeds meer kinderen en volwassenen mee trainen. Zij willen natuurlijk ook graag mee spelen in de wedstrijden. Om dit mogelijk te maken starten we per januari met een extra team. De teamindeling is ten gevolge hiervan aangepast. Dit was nodig om te zorgen dat iedereen in zijn eigen leeftijdscategorie en niveau kan spelen. Per januari komt Irene Basketbal in U18, U16, U14 en U12.

De trainingstijden worden:

  • U12: dinsdag 18:00 – 19:00 uur
  • U14: dinsdag 19:00 – 20.30 uur en donderdag 19:00 – 20:00 uur
  • U16: dinsdag 19:00 – 20.30 uur en donderdag 19:00 – 20:00 uur
  • U18: dinsdag 20:30 – 21.30 uur en donderdag 19:00 – 20.00 uur

Door deze wijziging is er nu ruimte voor een nieuwe leden in U12. Ook bij de mini’s en de senioren is plaats.

Paarse Pieten op bezoek

Sinterklaas zette Bilthoven Basketball weer even op de kaart dit jaar.

Hij legde een stapel nieuwe shirts voor de teams klaar.

De teams trainen nu in shirts met Bilthoven Basketball.

Sint weet zeker dat het trainen daarin nog beter gaan zal!

Sinterklaas U12 Sinterklaas U12 -achterkant Sint bij U16 Sint bij U14

 

 

 

Tip voor de Sint?

De goedheiligman is weer in het land. Heb je er wel eens aan gedacht om een hoodie van de club of een handdoek van de club op je verlanglijst te zetten?

hoodie handdoek heren shirt korte mouwen

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer club-kleding klik hier voor de Basketbal Irene Clubshop.

EK kwalificatiewedstrijden Orange Angels komende week

Komende week speelt het nationale damesteam twee mooie interlands in het kader van de EK kwalificatie. Op zondag 21 november spelen ze in Amsterdam tegen Kroatië. Helaas zijn de kaarten voor die wedstrijd al uitverkocht. Op woensdag 25 november nemen de Orange Angels het op tegen Frankrijk.

Kun je er niet bij zijn en wil je weten hoe de wedstrijden zijn afgelopen? Klik dan op deze link. Daar kun je na de wedstrijden de uitslagen lezen.

Streetball Masters Winter Tour 2015-2016

Zin om de komende tijd je skills nog wat verder aan te scherpen en tegelijk leuke wedstrijden te spelen? Kijk dan of je een team bij elkaar kunt krijgen. Dan kun je meedoen aan de Streetball Masters Winter Tour 2015 – 2016.

De tour overlapt niet met onze competitiedata. Als je wilt kun je dus aan zowel de competitie als aan de Tour meedoen. Let wel: een aantal speeldagen is in de kerstvakantie.

Klik hier voor meer informatie.

Wij zijn toch de leukste club van Nederland???!

SV Irene is genomineerd voor de landelijke wedstrijd voor ‘de leukste sportvereniging’. Ook al is de nominatie al gedaan er kan nog gestemd worden tot 11 oktober. Dus breng je stem uit! Je kunt daarbij ook meteen een goed doel steunen. Dit jaar is dat Spieren voor spieren.

Klink hier om je stem uit te brengen.

verkiezing

Komend weekend weer alle teams uit

Komend weekend spelen alle teams weer uit.

U14 speelt zaterdag om 14.15 tegen UVV in Utrecht;

En op zondag spelen U12 en U16. U16 treedt om 11:00 uur aan tegen Cangaroes, ook in Utrecht. U12 moet wat verder weg; naar Culemborg. Zij spelen om 13.45 tegen Interwey.

Hopelijk worden het weer mooie wedstrijden met veel speelplezier!